Gun jezelf een overdaad aan bloemen

Gun jezelf een overdaad aan bloemen

Met deze drie perkplanten in een vrolijke pot geniet je een zomer lang van een overdaad aan bloemen in prachtige kleuren. Calibrachoa, Petunia Surfinia en Verbena vormen samen een geweldige compositie die zeker mooi zal staan op jouw terras of balkon.

 

Kleurige potten

Perkplanten zijn echte zomerbloeiers en sfeermakers! GroenRijk heeft voor jou verschillende sfeervolle potten geselecteerd met deze drie eenjarige zomertoppers: 

 

Petunia Surfinia

Petunia’s maken sierlijke ranken waaraan grote trompetachtige bloemen in fantastische kleuren hangen. De Surfinia was oorspronkelijk een merknaam van een nieuwe petunia-variatie, maar staat nu vooral bekend als een zeer populaire soort met geweldig veel kleurenvariaties. De opvallende bloemen die aan vrij lange stengels hangen, hebben grote delicate bloembladeren in uiteenlopende kleuren en kleurcombinaties.

 

Calibrachoa

Calibrachoa’s lijken sterk op hun grote zusjes, de petunia’s, en worden dan ook vaak mini petunia’s genoemd. De kleurige, trompetachtige bloemen met donkere hartjes zijn alleen iets kleiner en fijner. Bovendien bloeit deze perkplant iets rijker. Ze zijn geweldig sterk, blijven maar doorgaan, en de uitgebloeide, verdroogde bloemen hoef je niet weg te halen. Ze vallen vanzelf af. Nadat de takken eerst omhoog groeien, gaan ze later wat overhangen. Het geeft een prachtig gezicht als de zomerwind met al die bloemen speelt. 

 

Verbena

Verbena of ijzerhard is wat meer omhoog groeiend dan de andere twee. Als perkplant in pot gebruiken kwekers vaak de compacte Verbena x hybrida die zo’n 30 cm hoog wordt. Je herkent deze kruidachtige plant aan de kleine bladeren en dichte schermen vol buisvormige bloemetjes. Bijen en vooral vlinders komen er graag op af. Verbena houdt van een warme, zonnige, beetje beschutte plek en bloeit van juli tot oktober in uiteenlopende kleuren. 

 

Supermakkelijk

De verzorging van deze kant-en-klare perkplantjes in pot is erg makkelijk: 

  • Geef de pot een beschut plekje in de volle zon of in lichte schaduw.
  • Geef regelmatig water en laat de kluit niet uitdrogen.
  • Na een maand kun je wat vloeibare plantenvoeding voor terras– en balkonplanten geven. Daarna om de week.
  • Verwijder telkens uitgebloeide bloemen. Dan maken de planten weer nieuwe knoppen aan en geniet je extra lang van je pot vol bloemen!

 

Kijk ook eens naar de volgende berichten:

Muehlenbeckia met zilverstuikje: Stijlvolle warboel

Naast het bosrijke struikje Muehlenbeckia complexa vind je in deze unieke plantenmix het mooie zilverstuikje (Calocephalus). Samen vormen ze een fantastische duet dat de hele winter mooi blijft!

Speelse combinatie

De Muehlenbeckia complexa is een geweldig leuk laagblijvend en breeduit groeiend struikje met een heerlijke wirwar van stugge takjes en een deken van kleine donkergroene bladeren met een lichte paarse tint aan de rand. Hij komt oorspronkeli...

Lees meer...
duurzaam tuinieren
Waarom zijn inheemse planten in de tuin zo belangrijk?

Ben je ooit door een natuurgebied gewandeld en verbaasd geweest over hoe alles daar zo moeiteloos in elkaar lijkt te passen? De planten, dieren, en zelfs de insecten lijken er een ontspannen samenlevingscontract te hebben afgesloten. Dit komt allemaal dankzij de kracht van inheemse planten! Maar wat maakt deze planten nou zo speciaal, en waarom zouden we ze een plekje in onze tuin moeten geven? Hier zijn alle redenen waarom je tuin schreeuwt om inheemse planten.

Lees meer...
Sneeuwbal bloeit al in de winter

Als de meeste heesters in de wintermaanden nog in diepe rust zijn, vrolijkt Vibernum tinus de tuin al op met roze tot witte bloemknopjes tegen glanzend groene bladeren. Je ruikt al een beetje het voorjaar als ze open gaan.

Veelzijdige vroegbloeier

Als je tijdens de bloeiperiode grote halve bollen vol witte bloemetjes aan de Viburnum ziet, begrijp je gelijk waarom deze heester de Nederlandse naam sneeuwbal kreeg. Hij komt oorspronkelijk in subtropisch...

Lees meer...